The Circular Kickstart

Boost jouw circulaire start-up nu!

Wil je ook duurzaam ondernemen en heb je een future proof circulair business idee?

Geloof je in de economie van morgen die duurzaam en circulair is en wil je met je onderneming ook een positieve impact creëren?
Dan hebben wij goed nieuws voor jou!
The Circular Hub Brugge lanceert de tweede editie van The Circular Kickstart in West-Vlaanderen. The Circular Kickstart is een acceleratorprogramma voor start-ups en jonge starters die hun onderneming een circulaire boost willen geven.

Wat biedt de Kickstart?

 

Wat biedt de kickstart?

In het kickstart traject word je begeleid om van je idee een duurzame & circulaire value proposition te maken. Je wordt geholpen om een duurzaam & circulair businessmodel te ontwikkelen en om je product of dienst te positioneren op de markt via startersklassen, individueel advies en mentoren.
Je krijgt ook toegang tot een exclusief netwerk van duurzame & circulaire ondernemers en financierders.

Programma

Het traject duurt 5 maanden. In die 5 maanden krijg je opleiding, advies en begeleiding rond diverse thema's zodat je van je idee 10x sneller een succesvolle business kan maken. Je leert in het traject niet enkel van experten en mentoren, maar ook van je collega-deelnemers door het uitwisselen van ervaringen.

 1. Leer the basics van duurzaam en circulair ondernemen, word geïnspireerd door succesvolle duurzame & circulaire businesscases, leer alles over het opzetten van markt- en klantonderzoek, ontdek en valideer het probleem van je klant, vind een oplossing en ontwerp je unieke waardepropositie.
 2. Ga aan de slag om rond je waardepropositie een duurzaam & circulair businessmodel te bouwen. Ontdek hoe je je waardeketen kan opzetten door samenwerking met ketenpartners en welke verdienmodellen je als circulaire starter kan aanwenden, en leer te pitchen als een pro.
 3. Leer hoe je via lean startup principes snel de markt op kan met een minimale versie van je product. Test je product bij early adopters, leer uit hun feedback, en bouw op basis hiervan verder aan je product en businessmodel.
 4. Werk op basis van je businessmodel een business- en financieel plan uit, bepaal je go-to-market strategie, stel een marketing- en salesplan op, en bereid je voor om te pitchen voor investeerders.
Deelnameprijs

Wat kost deelnemen aan The Kickstart?

Voor slechts 699 euro* krijg je 5 maanden professionele begeleiding (Kickstart Class, individueel advies en mentorship) én word je deel van onze circulaire starters community.

* = prijs met korting KMO-portefeuille (-30%) in verrekend. De basisprijs is 999 euro. Indien je nog geen bedrijf hebt opgericht mag je deelnemen aan 699 euro.

Start je je onderneming op in West-Vlaanderen? Dan hebben we goed nieuws! Via Start & Go van de provincie West-Vlaanderen kan je 500 credits inzetten voor dit traject. Hierdoor bedraagt de deelnameprijs slechts € 199.

Voorwaarden om je kandidaat te stellen:

Je kan je kandidaat stellen voor dit unieke programma in Brugge als: 

 1. Je onderneming jonger is dan 3 jaar òf je binnenkort een onderneming opricht;
 2. Je geëngageerd bent om deel te nemen aan het volledige traject;
 3. Je bereid bent om je concept bij te sturen en open staat voor advies;
 4. Je bereid bent om je ervaringen als starter te delen.

Je kan je kandidaat stellen tot 11 januari 2022. Na een eerste screening worden de geselecteerde kandidaat-deelnemers uitgenodigd om hun idee te pitchen voor een jury, dit tussen 25 en 28 januari. Daaruit worden de 30 meest beloftevolle circulaire starters geselecteerd, die begin februari 2022 beginnen met een intensief traject van 5 maanden in Brugge, Antwerpen of Gent.

Selectiecriteria

 1. Duurzaam & Circulair potentieel: Heeft je idee potentieel?
 2. Duurzaamheidsimpact: Heeft je idee een positieve sociale en ecologische impact? Wat is jouw bijdrage aan de economie en aan de maatschappij?
 3. Wenselijkheid vanuit klantperspectief: Lost je idee een probleem van je klant op?
 4. Team: Is je idee praktisch uitvoerbaar door jezelf/je team?
 5. Economische levensvatbaarheid: Zit er business potentieel in je idee?

Stel je nu kandidaat voor
begeleiding op maat
via The Circular Kickstart.

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be