Bazar Cezar

Bazar Cezar

Een pakje gemak

Bazar Cezar stelt tweedehands kledijpakketten op maat samen voor kindjes van 1 tot 10 jaar . Het 'pakje gemak' wil het voor jonge ouders met een hoop to do's gemakkelijker maken om voor bewuste en duurzame keuzes te gaan. Bazar Cezar werd als jonge circulaire start up geselecteerd voor The Circular Kickstart, waarmee het al meteen van bij de start de kans kreeg verder te bouwen aan de waarden die het belangrijk vindt: ondernemen met respect voor de planeet en de mens

“Duurzame keuzes maken als jong gezin, vinden we belangrijk.”

Vaker en vaker vinden jonge ouders het belangrijk om verantwoorde en bewuste keuzes te maken voor hun kinderen. Met de keuze voor tweedehands stimuleert Bazar Cezar om meer te gaan hergebruiken en de levensduur van kledij te verlengen. Door de zoektocht naar hergebruik over te nemen binnen jonge gezinnen, wordt er tijdswinst voor het gezin gecreëerd. En welke jonge mama en/of papa is niet blij met wat vrijgekomen tijd in de agenda?  

Bazar Cezar

“Ze groeien best snel uit kledij…” 

Kinderen groeien snel uit draagmaten. Dat betekent automatisch dat een nieuwe zoektocht zich snel opnieuw aandient. Maar evenzeer dat kinderkledij amper tot op de draad wordt versleten en hergebruik in veel gevallen nog mogelijk is. 

“Kledij uitzoeken is niet mijn ding en vraagt veel van mijn tijd” 

Jaja, ze bestaan, de ouders die niet graag shoppen. Maar ook vinden sommige mama's en papa's het niet evident om uit het enorme aanbod tweedehands zelf te gaan uitzoeken wat bij elkaar past. Bazar Cezar mikt vooral op deze doelgroep. Geen parkeer- of keuzestress meer voor hen tijdens het winkelen, want het 'pakje gemak' wordt door Bazar Cezar, volgens hun eigen wensen en noden, voor hen uitgezocht. Het kant- en klare pakje, frisgewassen en reeds gematcht in setjes, is op te halen of wordt hen opgestuurd.

Bazar Cezar

Keuze voor kwaliteit   

Bazar Cezar houdt van kwalitatieve merken en van 'slow fashion'. Niet alleen omdat deze merken vlotter hergebruik aankunnen, maar ook omdat tijdens het productieproces van deze kleding veelal ook aandacht werd besteed aan een ethisch verantwoord productieproces. 

Bazar Cezar heeft twee pakketten in het aanbod. Een 'goed voor de dag' pakket bestaat uit kledij die zich bijna nog in nieuwstaat bevindt. Het 'ravotpakket' bestaat uit kledij met een klein mankementje (bvb minigaatje, wat gepluisd, oudere collectie, minivlekje,...), maar door de keuze voor kwaliteit biedt het nog de mogelijkheid om er lekker mee te ravotten. Trouwens ook belangrijk voor kindjes, niet? Ravotkledij geeft daarnaast een extra voordeel voor ouders, want het wordt nog prijsvoordeliger aangeboden. Maar met zijn ravotpakket zet Bazar Cezar daarnaast ook extra in op het verkleinen van de enorme textielafvalberg.  

Online platform  

Bazar Cezar kiest voor maatwerk en houdt ervan om ouders een pakketje te kunnen afleveren volgens hun eigen wensen en noden. Zo laat Bazar Cezar hen zelf nadenken over wat ze in de kledingkast van de kroost nodig hebben én mooi vinden. Via het online platform kunnen ouders in het contactformulier alle gewenste specificaties (bvb kleuren, printjes, tekening, moodboard,..) aangeven. Bazar Cezar neemt deze info mee in de zoektocht naar tweedehandskledij om een pakketje naar wens te kunnen samenstellen. Bazar Cezar maakt het met plezier voor hen klaar! 

 

Meer stories

Ben of ken jij een circulaire doener
die we hier mogen vermelden? 

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be