BOUWSTOF - vzw De Batterie

BOUWSTOF - vzw De Batterie

BOUWSTOF is een project van vzw De Batterie rond de inrichting van gedeelde ruimte in Brugse buurten. Als antwoord op bepaalde noden wordt multifunctioneel en modulair meubilair gemaakt met plastic recyclagemateriaal dat verzameld wordt in de buurt. Door het plastic te shredden met een versnipperaar ontstaat nieuwe ‘bouwstof’ om de meubelen mee te maken.

In BOUWSTOF werken we vanuit een cross-over ecologie /experimentele techniek/ kunst en onderzoeken we de noden en mogelijkheden van gedeelde ruimte.

BOUWSTOF is een experimenteel artistiek project dat het thema onderzoekt, bevraagt en in beeld brengt. Op 4 gekozen plaatsen (bvb. de Pastorie - Sint-Pieters Brugge) gaan we aan de slag met een groep mensen die samen gebruik maken van deze plek. De deelnemers onderzoeken de beleving van de gedeelde ruimte en brengen de noden in kaart. Samen met vormgevers Sep Verboom en Julie Blanckaert zoeken we naar antwoorden en werken we aan de creatie van een multifunctionele en modulaire opstelling voor deze specifieke plek. Voor de productie van de bouwstof werken we heel innovatief door het hergebruiken van afvalmateriaal.

Meer stories

Ben of ken jij een circulaire doener
die we hier mogen vermelden? 

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be