De tuin van Eden

De tuin van Eden

Een wereld vol kruiden

Met de tuin van Eden wil Ann Van Poucke mensen terug verbinden met de natuur. In haar ecologische sier- en kruidentuin is iedereen welkom. Ze organiseert workshops en natuurwandelingen om haar liefde voor de natuur te delen.

De tuin van Eden is een eetbare tuin met bessen, frambozen, aardbeien, rabarber, eetbare bloemen,… Ook de kruiden nemen een belangrijke plaats in. Kruiden worden van oudsher gebruikt in de keuken, als huishoudmiddeltjes, in de cosmetica, in de geneeskunde. Ann organiseert kruidenworkshops en lezingen voor zowel kinderen als volwassenen om hen de rijke wereld van de kruiden te leren kennen. Samen maken ze een kruidenbereiding. Dat kan gaan van een zalf tot een ecologisch huismiddeltje, een smoothie of een eenvoudig gerechtje met kruiden.

Ann probeert op een sociaal-circulaire manier aan de slag te gaan in haar tuin. Zo zet ze hard in op hergebruik en recyclage. De zandbak van de kinderen werd omgetoverd tot kruidenbak. Een oude kuip doet dienst als waterbak voor waterplanten. Oude stofjes worden verwerkt in geurzakjes, picnickdekens, theemutsen,… Gesnoeide wilgentakken worden hergebruikt als houtsnippers. Snoeiafval wordt opgewaardeerd tot nieuwe planten. De inrichting gebeurt ook allemaal met materiaal van de kringloopwinkel. Zo zorgt ze ervoor dat er een kringloop ontstaat.

Ook het sociaal aspect is belangrijk voor Ann. Zo helpen de mensen van vzw Oranje bij het klaarmaken van de theezakjes. De zakjes worden gevuld met gedroogde kruiden. Indien je de zakjes meebrengt om terug te laten vullen, krijg je 0,50€ korting bij een volgende aankoop. Dat geldt eveneens voor de home-spray en voor de potjes van de kruidenolie.

In de maanden juli en augustus is de tuin open voor het grote publiek. De zaterdag en de zondag ben je welkom van 14u tot 17u, bij mooi weer.

Meer stories

Ben of ken jij een circulaire doener
die we hier mogen vermelden? 

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be