Fietsbieb

Fietsbieb

Een kinderfiets die meegroeit

Wat is de fietsbieb?

Bij de Fietsbieb kun je aan een erg voordelige prijs kinderfietsen ontlenen. Een bibliotheek aan fietsen voor kinderen tot 12 jaar.

Met een abonnement mag je één jaar lang een kinderfiets gebruiken. Tijdens dat jaar mag je die fiets bovendien inruilen voor een groter exemplaar of voor een ander model uit het aanbod. Je hoeft dus geen nieuwe fiets te kopen voor je kind in volle groei of je garage vol te stouwen met allerlei maten kinderfietsen. Leen er gewoon eentje in de Fietsbieb!

De fiets staat tiptop in orde als je hem begint te gebruiken. Alle fietsjes worden onderhouden door vrijwilligers met technische vaardigheden. Dit initiatief is er om meer kinderen aan het fietsen te krijgen, en tegelijkertijd een milieuvriendelijk en sociaal project op te bouwen.

Heb je een kinderfiets te veel? Is de fiets in goede staat? Breng hem naar de Fietsbieb. Zij geven hem een nieuw leven.

De Fietsbieb is een project van beweging.net. De Fietsbieb draait vooral op de inzet van vrijwilligers, actief in de lokale uitleenpunten. Er zijn inmiddels 100 uitleenpunten, verspreid over Vlaanderen.

Bij de opening van het 100ste uitleenpunt werd in Brugge De Ronde van Vlaanderen voor kinderen georganiseerd. De plek waar het allemaal begon in 2015. Bekijk hier het leuke filmpje.

De Fietsbieb Brugge bevindt zich in de Gistelse Steenweg 223.

 

 

Meer stories

Ben of ken jij een circulaire doener
die we hier mogen vermelden? 

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be