Fred's Mayo

Fred's Mayo

Deliciously vegan

We’ve cracked the mayo code, without cracking a single egg!

Plantaardige mayo die smaakt als traditionele (ei)mayonaise, bekomen door een uniek circulair proces waarbij de reststroom van gekookte kikkererwten gevaloriseerd wordt.

Met Fred’s Mayo biedt lokaal circulaire ondernemer Frédérique De Clercq het eerste volwaardig plantaardig alternatief voor traditionele (ei)mayonaise! M.a.w. vegan mayo die smaakt als mayonaise! En dit met enkel maar natuurlijke ingrediënten en door het valoriseren van de reststroom van gekookte kikkererwten. Hiervoor werd een uniek circulair upcycling proces ontwikkeld, samen met 3 andere Vlaamse bedrijven. (Footstep, Abinda & De Hobbit)

Het begint allemaal met het koken van onze biologische kikkererwten, die vervolgens gesplitst worden in 2 afzonderlijke componenten door maatwerkbedrijf Footstep te Brugge: (MVO)

  • Waar anders het kookwater van kikkererwten wordt weggegooid, valoriseren we dit vloeibare goud als plantaardige eivervanger voor de productie van onze heerlijke vegan mayo-sauzen.
  • Met de kikkererwten zelf produceren onze partners Abinda & De Hobbit heerlijke producten zoals falafel, hummus, patés, spreads & burgers.

Door dit unieke circulaire upcycling proces hoopt Frédérique positieve verandering te creëren voor iedereen; mens, dier en onze kostbare planeet.

Meer weten?

Wil je meer weten over een circulaire doener? Stel je vraag aan één van onze medewerkers.

Meer stories

Ben of ken jij een circulaire doener
die we hier mogen vermelden? 

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be