KarmaMarkt

KarmaMarkt

Enjoy slow shopping

Anders shoppen in de verpakkingsarme winkel te Brugge.

De KarmaMarkt is een zero waste shop met vooral lokale, biologische en eerlijke handel producten. Doe je aankopen in bulk met herbruikbare recipiënten. Breng zelf dozen of bokalen mee, of koop die in de winkel, en laat ze vullen met je product naar keuze. Verse en droge producten in bulk, natuurcosmetica en onderhoudsproducten ... Alles is zoveel mogelijk lokaal en biologisch. KarmaMarkt is meer dan zero waste!

KarmaMarkt bestaat sinds 4 juli 2019 en is voor Isabelle een droom die in vervulling kwam. In KarmaMarkt kan je guiltfree shoppen, ben je welkom voor een duurzame meeneemkoffie en kan je massages boeken om volledig te ontspannen.

“Vroeger ging ik altijd biologisch gaan winkelen maar ik vond het echt vervelend dat daar ook zoveel plastic verspilling was... Dus heb ik besloten om zelf een winkel te openen waar er geen plastiek mee gemoeid is. Bij ons is alles te koop op gewicht of met duurzame verpakkingen.”

Biologisch & lokaal

KarmaMarkt zoekt steevast naar producten die biologisch en duurzaam gekweekt of gemaakt zijn. Dat is belangrijk voor onze gezondheid én voor onze planeet. Het gaat niet enkel over het vermijden van sproeistoffen, maar ook om een geheel biologische manier van kweken en produceren.

KarmaMarkt streeft ernaar zoveel mogelijk lokaal in te kopen. Leveranciers komen vanuit de buurt: Sint-Andries Brugge (De Broodsmid), Maldegem (Pomme Charelle), Hertsberge (De Kruiderie),… Het ondersteunen van de lokale economie is belangrijk bij elke keuze die KarmaMarkt maakt.

KarmaMarkt koopt zo veel mogelijk aan bij de producent zelf. Dat zorgt voor een lagere prijs en voor een persoonlijker contact.

Isabelle werkt graag samen met andere circulaire doeners. Zo komt Kopje Zwam koffiegruis ophalen in de KarmaMarkt om er oesterzwammen op te kweken, waarna de zwamburgers terug te koop zijn in de KarmaMarkt.

Ook Sam Serveert haalt er overschot aan fruit op en dan verkoopt Isabelle het eindproduct. De cirkel is rond.

Meer stories

Ben of ken jij een circulaire doener
die we hier mogen vermelden? 

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be