Kopje Zwam

Kopje Zwam

Kopje Zwam (Sint-Pieterskaai Brugge) staat voor 100% circulair. Van koffieresidu worden oesterzwammen gemaakt en van compost microgroenten, kruiden en salades.

  • Van koffiegruis (koffiegruis wordt gehaald bij de lokale  horeca en koffiebranderijen in Brugge) 
  • tot zwammen (koffiegruis is een uitstekende bodem om oesterzwammen op te kweken. Op twintig dagen zijn de zwammen volgroeid en klaar voor consumptie)
  • naar microgroenten (de zwammen zijn er, maar de cirkel is nog niet rond. Bij de productie ontstaat ook vruchtbare compost. Daarop worden verschillende soorten microgroenten, kruiden enz gekweekt. Dat zijn jonge planten die geoogst worden na 10 tot 20 dagen).
  • Van de microgroenten die over zijn wordt azijn gemaakt, van de oesterzwammen burgers.

Meer info? info@kopjezwam.be of op de website

Meer weten?

Wil je meer weten over een circulaire doener? Stel je vraag aan één van onze medewerkers.

Meer stories

Ben of ken jij een circulaire doener
die we hier mogen vermelden? 

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be