Kringwinkel 't rad

Kringwinkel 't rad

Een nieuwe toekomst voor voorwerpen en mensen.

Over Kringwinkel

Door spullen een tweede leven te geven, dragen we zorg voor het milieu én creëren we sociale tewerkstelling. We doen dit mét oog voor onze maatschappelijke rol: herbruikbare goederen ook tot bij mensen met een laag inkomen brengen.

We streven dan ook naar maximaal lokaal hergebruik van alle afgedankte spullen in de Brugse regio.

Kringwinkel 't rad

Werken aan tewerkstelling en solidariteit

De spullen die in de Kringwinkels worden aangeboden hebben een verhaal, net als iedereen die er tewerkgesteld is. Inkomsten uit verkoop worden rechtsreeks aangewend om 220 mensen die weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt een passende job te geven. De medewerker doet ervaring op en krijgt op die manier weer meer toekomstperspectief.

Kringwinkel ’t rad is bovendien ‘sociale magazijnier’ van hulpverlenende organisaties in de buurt en ‘creatieve magazijnier’ voor (culturele) organisaties die specifieke projecten ambiëren.

Kringwinkelplezier

Bij Kringwinkel ’t rad kan je urenlang Kringwinkelen. Alle winkels hebben een uitgebreid, constant wisselend aanbod van tweedehandsspullen van verschillende productcategorieën: huisraad, textiel, meubelen, elektro, boeken, fietsen en speelgoed. Alle producten worden eerst in het logistiek centrum of winkelmagazijn nagekeken. Zo kunnen wij een hoge tweedehandskwaliteit verzekeren.

Kringwinkel 't rad

Ben je dus op zoek naar betaalbare orginaliteit, loop dan snel even langs:

  • Brugge Sint-Andries, Dirk Martensstraat 15, ma-za 10u-17u30
  • Brugge Sint-Kruis, Maalse Steenweg 104, ma-za 10u-17u30
  • Zeebrugge, Vismijnstraat 111, ma-za 10u-17u30 (vanaf 01/12/2023)

Spullen geven

Heb je thuis herbruikbare spullen die je wil schenken aan de Kringwinkel? Jouw gift is de vondst van een ander en zorgt dus voor een nieuwe toekomst en opnieuw geluk. Ook voor  mensen. Iedereen kan zijn tweedehands spullen in een geefpunt van de winkels binnenbrengen. Heb je geen tijd om langs te gaan? Maak dan telefonisch (050 34 94 00 - optie 1 ophalingen) of online een afspraak. We komen jouw tweedehandsspullen gratis ophalen.

Meer over Kringwinkel ’t rad

Kringwinkel ’t rad is een maatwerkbedrijf met logistiek centrum in Ruddervoorde en 7 tweedehandswinkels in Beernem, Zeebrugge (opening 01/12/2023, dan sluit Knokke-Heist), Blankenberge, Zedelgem, Sint-Andries, Sint-Kruis en Blijzaak.

050 34 94 00 – dekringwinkel.be/trad

Meer stories

Ben of ken jij een circulaire doener
die we hier mogen vermelden? 

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be