Mic Mac Minuscule

Mic Mac Minuscule

De geboortelijst met herbruikte, faire én gepimpte kinderspullen

Mic Mac Minuscule zorgt voor geboortelijsten met eerlijke en hergebruikte kinderspullen (soms “gepimpt” met een fris likje verf of een mooi stofje). Stijl- & milieubewuste ouders die fan zijn van hip, ecologisch en tweedehands maar zelf geen zin of tijd hebben om alles bij elkaar te zoeken, kunnen een geboortelijst regelen bij een lokale Mic Mac Madame of Meneer. Zo dicht Mic Mac Minuscule de kloof tussen bewuste ouders, gulle gevers en het aanbod op de tweedehandsmarkt.

Mic Mac Minuscule

Waarom?

Jonge ouders worden overstelpt met nieuwe babyspullen. Voor je het weet, zit er ook veel plastic tussen. Of dubbel. Of gewoon veel te veel.

Bij Mic Mac Minuscule gaat iemand lokaal voor jou op zoek naar de spullen die je wilt, fair of tweedehands. Een tweedehands geboortelijst verkleint je baby’s voetafdruk met 90%.

Veel babyspullen worden maar drie tot zes maanden gebruikt. Twee derde van die vaak nog perfect bruikbare spullen belandt na een passage op zolder uiteindelijk op de vuilnisbelt.

Hoe werkt het?

Het principe is heel simpel. Ouders in spe kunnen een afspraak maken om te overlopen wat ze allemaal nodig hebben. Als ervaren mama geeft die Madam advies over babyspullen en overloopt ze wat echte hebbedingetjes zijn en wat niet.

Mic Mac Minuscule gaat vervolgens op zoek naar alle spullen op markten, verkoopsites, kringwinkels, ... Elk item wordt grondig gecontroleerd op kwaliteit, krijgt eventueel een likje verf of wordt hersteld. Uiteindelijk stellen ze een babyuitzet samen die past bij de persoonlijke stijl van de ouders. Al die artikelen komen op een online cadeaulijst. Zo kunnen familie en vrienden een duurzaam cadeautje voor een zacht prijsje aankopen.

Een maand voor de geboorte halen de ouders alle afgesproken spullen op, perfect op tijd om de baby in een warm nestje te ontvangen. 

Mic Mac Minuscule wil niet enkel duurzaam omgaan met babyspullen, maar ouders ook bewust helpen bij het selecteren van juiste producten en betrouwbare merken.

Hygiëne, veiligheid & kwaliteit staan  op nummer 1 bij een kleintje. Daarom biedt Mic Mac Minuscule een duurzame mix aan van tweedehands en ecologisch nieuw:

  • Tweedehands producten (al dan niet gepimpt!): bedjes, buggy's, wippers, kledij, fietskarren, badjes, ...
  • Nieuwe (ecologische) producten: papflessen, tutjes, (wasbare) luiers, bakfietsen en fietskarren, babyfoons, textiel, eco-verf, verzorgingsproducten,...
  • Producten uit recupmateriaal: nachtlampjes, speelgoedzakken, slabbetjes, wipperhoezen, mandjes voor op de verzorgingstafel, ...
  • Aanvullende diensten: duurzame geboortekaartjes en doopsuikeralternatieven 

 

Een ideale mix dus tussen tweedehands en duurzaam nieuw!

Mic Mac Minuscule

Nieuwe (ecologische) producten

Mic Mac Minuscule heeft ook een eigen duurzame webshop met nieuwe duurzame producten die mee op je geboortelijst kunnen: glazen papflessen, groene verzorgingsproducten, fopspenen, babyfoons, eetsetjes, tandenborstels, fietshelmen, fietskarren/bakfietsen, textiel, ecologische wegwerpluiers,... 

Ze geven ook eerlijk advies bij de keuze van wasbare luiers.

Bij het gebruik van wasbare luiers voor 1 kindje bespaar je 630 kg restafval. Bovendien is de hoeveelheid water nodig voor de productie én het wassen van wasbare luiers vele malen lager dan die voor de productie van wegwerpluiers.

Mic Mac Minuscule

Producten uit recupmateriaal

Afval voor de ene is grondstof voor de andere! Daarom geven ze restjes hout en textiel een tweede leven als nieuw product. Geweldig, toch?!

Voor hun producten uit recuptextiel werken ze samen met een aantal sociale partners. Samen ontwerpen & maken ze handige & duurzame producten van tweedehands textiel.

Zo proberen ze mensen en materialen zoveel kansen te geven als ze verdienen. 

Je babyspullen verkopen?

Kinderen uit de pampers? Dan ruim je vast graag plaats voor iets anders.

Per jaar dat je kind ouder wordt, groeit ook de hoop spullen bij je thuis. Wil je jouw spullen een tweede leven geven? Wil je er graag nog iets aan verdienen, maar geen zin om ze stuk per stuk te verkopen? Dan is Mic Mac Minuscule misschien de oplossing voor jou. Neem contact op en bekijk samen welke spullen nog een kwaliteitsvol nieuw leven kunnen beginnen.

Met Mic Mac Minuscule wordt circulair gemakkelijk...

 

Meer stories

Ben of ken jij een circulaire doener
die we hier mogen vermelden? 

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be