Oxfam Tweedehands

Oxfam Tweedehands

Samen voor een rechtvaardige wereld zonder armoede

Gelegen in het hart van Brugge, ademt de winkel van Oxfam Tweedehands een unieke sfeer uit. Bij het betreden van de winkel word je verwelkomd door vriendelijk personeel en een ruim assortiment aan hoogwaardige tweedehands artikelen. Van kleding en servies tot boeken en elektronica, de winkel biedt een breed scala aan producten die zorgvuldig zijn geselecteerd en gecontroleerd op kwaliteit. Het is een ware schatkamer voor koopjesjagers en liefhebbers van duurzaam winkelen.

Oxfam tweedehands

Oxfam tweedehands zet in op circulaire economie en op sociale economie. Hun winkels en pop-ups geven mensen die het minder breed hebben de kans om kwalitatieve spullen te kopen aan een betaalbare prijs. Naast de vele vrijwilligers die de winkels doen draaien, stellen ze ook mensen tewerk die moeilijk een job vinden.

Oxfam Tweedehands

Deze winkel is een plek waar mensen samenkomen, waar vrijwilligers en medewerkers een hechte familie vormen.

Wie tweedehands kiest, helpt de textielafvalberg verkleinen en gaat vervuiling tegen. Soms is tweedehands een financiële keuze. Oxfam vinkt nog een vakje af: je bouwt mee aan een sociale samenleving.

In de lokale Oxfam-tweedehandswinkels vind je spullen aan de prijs van een fast fashion prijzenbreker, maar dan kwalitatief. Zo doorlopen de kleren die aan Oxfam gedoneerd worden een zorgvuldige, strenge selectie. Slechts 10% van het gerief haalt de tweedehandswinkels. De overige stukken gaan onder andere via hun partner TERRE richting andere markten of naar Oxfams winterse pop-ups tegen armoede.

Oxfam Tweedehands

Ook het sorteercentrum YUNUS stelt mensen te werk die anders moeilijk aan een job komen. Zo dragen ze rechtstreeks bij aan een rechtvaardige en sociale economie.

En wat dan met de spullen die niet meer verkocht kunnen worden? Deze proberen ze zo goed mogelijk te recycleren. Zo kreeg 80% van de geschonken kleding aan Oxfam een tweede leven bij een nieuwe eigenaar, als matrasvulling of door hergebruik van de vezels.

Oxfam

Oxfam België is een beweging die strijdt tegen ongelijkheid en voor een rechtvaardige economie. Ze voeren deze strijd met woorden en daden, en met respect voor de grenzen van onze planeet. Zo zorgen ze ervoor dat iedereen een menswaardig leven kan leiden en hun basisrechten ten volle kan uitoefenen.

Door te winkelen bij Oxfam Tweedehands, geef je niet alleen een nieuw leven aan gebruikte spullen, maar ondersteun je ook de inspanningen van Oxfam om wereldwijd armoede te bestrijden. De opbrengst van de verkoop gaat rechtstreeks naar projecten die de meest kwetsbaren ondersteunen, zoals toegang tot schoon drinkwater, onderwijs en gezondheidszorg.

Circulaire economie

In een circulaire economie draait het rond duurzame producten, die lang meegaan en minder snel bij het afval terechtkomen. Met meer dan 30 tweedehandswinkels verspreid over heel België, probeert Oxfam samen met jullie de afvalberg te verkleinen. Door oude, maar bruikbare spullen aan Oxfam te schenken, geef je ze een tweede leven. En door in hun tweedehandswinkels te shoppen, geef je spullen die nog in uitstekende staat zijn een tweede leven en maak je jezelf – of iemand anders – heel blij.

Oxfam Tweedehands

Schoenen die te klein uitvallen, een boek dat plaats moet maken in je boekenkast of een kookpot voor een kleiner gezin, ... Zijn ze in goede staat? Dan kan je het doneren aan Oxfam.

Oxfam Tweedehands Brugge

 

Meer stories

Ben of ken jij een circulaire doener
die we hier mogen vermelden? 

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be