RESTafette - Handmade in Brugge

RESTafette - Handmade in Brugge

Resten leder, hout of textiel? Zonde om weg te gooien! Met het project RESTafette maakt Handmade in Brugge graag iets tastbaars van de begrippen duurzaamheid en circulaire economie.

  • In het najaar van 2021 riep RESTafette makers en Bruggelingen op om met oude stadsgidsen een nieuwe creatie te maken. En niet zomaar een creatie, maar een functioneel voorwerp!
  • Vanaf eind september tot begin december daagden vijf makers vijf andere makers uit om met hun restmateriaal iets nieuws te creëren. Sophie Watelle dompelde stoffen van Studio KUIT onder in gietporselein, Els Gadeyne maakte juwelen met restjes leer van Mien Kaba en broodsmid Stefan Vandaele ging de uitdaging aan om met restmateriaal van Bourgogne des Flandres (draf) heerlijke koekjes en speltbrood te maken. MarcelVlamynck creëerde een staande lamp met resthout van OPSMUK en Lierika verwerkte de kapotte cannage matten van LoreVlecht om tot een dansjurk. Het werd een pracht van een project over hoe een probleem ook een uitdaging kan zijn. De resultaten van deze RESTAFETTE vind je hier.
  • Ook gingen in 2022 zeven Handmade in Brugge makers aan de slag met oude kantrestjes van het Kantcentrum. Spot de kant in een gevlochten lampenkap van LoreVlecht, in de geborduurde juwelen van Embroidery Belle of in het porselein van Veerle Vandevoorde

 

Meer stories

Ben of ken jij een circulaire doener
die we hier mogen vermelden? 

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be