Sam Serveert

Sam Serveert

Met Sam Serveert upcycle ik, geholpen door mijn droogoven, gered biofruit en -groenten met een hoek af die - door hoe ze eruit zien (te groot, te klein, al wat vlekjes, overrijp,...) - quasi als oneetbaar gezien worden. Daarnaast ga ik met groenten, fruit, noten, bloesems en kruiden aan de slag die tijdens hun groei- en bloeiseizoen meer dan in overvloed aanwezig zijn, denk maar aan de op korte termijn vaak veel te snel groeiende courgettes, tomaten, aardbeien, bessen in de zomer, hazel- en walnoten in de herfst of pompoenen in de winter.

Voor de ingrediënten van mijn creaties verwerk ik dus zoveel mogelijk van wat van een, plant, vrucht, bloem eetbaar is, dus ook schillen en klokhuizen belanden bij mij niet op de composthoop. Mijn creaties stel ik samen met onbewerkte ingrediënten en breng ik op smaak en kleur met een palet van zelfgemaakte biologische fruit- en groentepoeders, zelf samengestelde kruiden- en specerijenmengelingen, en mixen van gedroogde bloesems en bloemen, waar ik spannende combinaties mee tover vanuit de creatieve inspiratie en het rijke aanbod van het moment.


Door circulair met eten om te gaan en ook nieuwe creaties te maken met ten-minste-houdbaar-tot-producten en zogenaamde 'onbeminde' ingrediënten draag ik mijn bescheiden steentje bij aan een duurzamere wereld. 

Neem gerust een kijkje op m'n website en Facebookpagina.

Meer weten?

Wil je meer weten over een circulaire doener? Stel je vraag aan één van onze medewerkers.

Meer stories

Ben of ken jij een circulaire doener
die we hier mogen vermelden? 

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be